מתוקים במטבח • עוגת טריקולד – עדינה קרניאל

    יעל איבר 1 Comment on מתוקים במטבח • עוגת טריקולד – עדינה קרניאל
    16:44
    15.05.24
    איתי גדסי No Comments on צביעות: גנץ מסביר מדוע לא יתמוך בחוק שהוא עצמו הגיש

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מתכון זה הוא שילוב של שני מרשמים יחד.

    הבסיסים הם מרנג ובניהם קרם שמנת משובח בטעמים שונים.
    מבנה העוגה הנו: מרנג כבסיס ועליו קרם שוקולד מריר, שוב מרנג ועליו שוקולד חלב, מרנג נוסף ואחרון ועליו שוקולד לבן.

    המצרכים:

    לתחתיות המרנג:

    • 5 חלבונים
    • 200 גרם סוכר
    • 100 גרם אבקת סוכר

    לטריקולד:

    • 100 גרם שוקולד מריר פרה של עלית
    • 100 גרם שוקולד חלב פרה של עלית
    • 100 גרם שוקולד לבן פרה של עלית
    • 4 מיכלים של שמנת מתוקה
    • 90 גרם חמאה

    אופן ההכנה:

    תחתיות המרנג:

    1. מקציפים את החלבונים למשך כ-5 דקות ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. כשחמש הדקות מגיעות לקיצן מוסיפים את אבקת הסוכר.
    2. בעזרת כפית או שקית זילוף יוצרים על גבי נייר אפייה שלושה עיגולים בגודלה של התבנית המיועדת.
    3. אופים בתנור שחומם מראש ל- 100 מעלות, למשך שעה ורבע או עד שהתחתיות מתקשות.

    הטריקולד:

    מכינים כל שמנת שוקולדית בנפרד באופן הבא:

    קצפת שוקולד מריר:

    1. 1. במיקרוגל או על גבי בן מארי, ממיסים את השוקולד המריר פרה של עלית עם 30 גרם חמאה.
    2. 2. מקציפים מיכל שמנת מתוקה ועוד רבע מיכל.
    3. 3. מוסיפים את השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול אל הקצפת.

    קצפת שוקולד חלב:

    1. במיקרוגל או על גבי בן מארי, ממיסים את השוקולד החלב פרה של עלית עם 30 גרם חמאה.
    2. מקציפים מיכל שמנת מתוקה ועוד רבע מיכל.
    3. מוסיפים את השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול אל הקצפת.

    קצפת שוקולד לבן:

    1. במיקרוגל או על גבי בן מארי, ממיסים את השוקולד הלבן פרה של עלית עם 30 גרם חמאה.
    2. מקציפים מיכל שמנת מתוקה ועוד רבע מיכל.
    3. מוסיפים את השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול אל הקצפת.

    הרכבת המנה:

    1. בתבנית עגולה בעלת תחתית נשלפת, מניחים את תחתית המרנג הראשונה ועליה מורחים את שכבת קצפת השוקולד המריר.
    2. מעל שכבת קצפת השוקולד המריר, מניחים תחתית מרנג נוספת ועליה מורחים את שכבת השוקולד החלב.
    3. מעל שכבת קצפת השוקולד החלב, מניחים תחתית מרנג נוספת ועליה מורחים את שכבת השוקולד הלבן.
    4. מעל השכבה האחרונה מקשטים כיד הדמיון הטובה עליכם.


    1 תגובות

    מיין תגובות